8 soluții naturale pentru eliminarea apei din urechi

apa urechi

Apa în urechi poate fi o experiență neplăcută și uneori dureroasă. Aceasta poate să apară după înot sau după o baie și poate crea o senzație de înfundare sau disconfort. Cu toate acestea, există mai multe soluții naturale pe care le puteți încerca pentru a elimina apa din urechi în mod eficient. În acest articol, vom explora opt astfel de soluții naturale.

  1. Înclinați-vă Capul: Un mod simplu și eficient de a elimina apa din urechi este să vă înclinați capul în lateral, astfel încât urechea afectată să fie orientată în jos. Bateți ușor cu palma pe urechea afectată pentru a ajuta la scurgerea apei. Puteți utiliza și o cârpă moale sau un prosop pentru a absorbi apa.
  2. Picături de Ulei Mineral: Picăturile de ulei mineral pot ajuta la desprinderea apei din ureche și la facilitarea eliminării acesteia. Adăugați câteva picături de ulei mineral (găsit în farmacii) în urechea afectată, așteptați câteva minute, apoi înclinați-vă capul pentru a permite apei să se scurgă.
  3. Picături de Oțet: Oțetul alb de mere diluat în apă poate fi folosit pentru a crea picături care ajută la uscarea urechii și la prevenirea infecțiilor. Amestecați o parte de oțet cu o parte de apă și introduceți câteva picături în urechea afectată.
  4. Utilizarea unui Uscător de Păr: Setând un uscător de păr pe setarea cea mai scăzută de căldură și ținând-l la o distanță sigură de ureche, puteți ajuta la evaporarea apei din canalul auditiv.
  5. Mânuirea Cuțitelor Nasului: Cu blândețe, trageți lobul urechii în sus și în lateral și apoi lăsați-l să se revină. Acest lucru poate ajuta la crearea unei presiuni care să ajute la eliminarea apei.
  6. Utilizarea Gumei de Mestecat: Mestecați gumă pentru a crea o presiune ușoară în canalul auditiv. Aceasta poate ajuta la eliberarea apei din ureche.
  7. Picături cu Alcool Boric: Alcoolul boric diluat poate ajuta la evaporarea apei din ureche și la prevenirea infecțiilor. Consultați un medic sau un farmacist pentru a obține picături cu alcool boric și urmați instrucțiunile de utilizare.
  8. Soluții Comerciale pentru Urechi: Există și soluții comerciale special create pentru a elimina apa din urechi. Acestea pot fi găsite în farmacii și pot conține ingrediente precum acid salicilic sau peroxid de hidrogen pentru a ajuta la desprinderea apei.

Atenție! Este important să evitați introducerea oricărui obiect solid în canalul auditiv pentru a încerca să eliminați apa, deoarece acest lucru poate deteriora timpanul sau poate impinge apa și mai adânc în ureche, cauzând infecții sau alte probleme.

Dacă simptomele persistă sau dacă aveți senzație de durere, pierderea auzului sau sângerare din ureche, este crucial să consultați un medic sau un specialist ORL pentru evaluare și tratament adecvat. Aceste simptome pot indica o problemă mai serioasă care necesită intervenție medicală.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *