Filme de groază 2022: Cele mai înfricoșătoare titluri pentru 2024

Industria filmelor de groază a avut întotdeauna un public numeros, atras de senzațiile tari și de poveștile pline de suspans și mister. Anul 2022 a fost deosebit de prolific pentru acest gen, aducând pe ecrane o serie de filme care au reușit să înghețe sângele spectatorilor în vene. Pentru cei care nu au avut ocazia să le vadă încă, sau pentru cei care vor să retrăiască acele momente de teroare, am pregătit o listă cu cele mai înfricoșătoare titluri din 2022 care merită să fie vizionate în continuare în 2024.

1. The Black Phone

„The Black Phone” este un film de groază supranatural regizat de Scott Derrickson, cunoscut pentru lucrările sale anterioare în genul horror, cum ar fi „Sinister” și „The Exorcism of Emily Rose”. Filmul, bazat pe o povestire de Joe Hill, spune povestea unui băiat răpit care descoperă că poate comunica cu victimele anterioare ale răpitorului său prin intermediul unui telefon dezactivat. Atmosfera sumbră și tensiunea constantă fac din „The Black Phone” un film care te ține cu sufletul la gură până la final.

2. Scream (2022)

Seria „Scream” a revenit cu un nou capitol în 2022, aducând în prim-plan o combinație de nostalgie și teroare modernă. Regizat de Matt Bettinelli-Olpin și Tyler Gillett, filmul continuă povestea iconicelor personaje Sidney Prescott, Gale Weathers și Dewey Riley, care se confruntă din nou cu terifiantul Ghostface. Cu o combinație de suspans, umor negru și răsturnări de situație, „Scream” (2022) reușește să onoreze moștenirea seriei originale, oferind în același timp o nouă perspectivă asupra genului slasher.

3. The Night House

„The Night House” este un thriller psihologic regizat de David Bruckner. Filmul o are în rolul principal pe Rebecca Hall, care interpretează o femeie recent văduvă ce descoperă secrete întunecate despre soțul ei după moartea acestuia. Pe măsură ce investighează casa pe care acesta a construit-o, ea descoperă indicii care sugerează o prezență supranaturală. Atmosfera claustrofobă și performanța remarcabilă a lui Hall fac din „The Night House” un film de groază captivant și profund tulburător.

4. Malignant

„Malignant” este un alt film semnat de James Wan, regizorul faimos pentru „The Conjuring” și „Insidious”. În „Malignant”, Wan explorează o nouă poveste terifiantă despre o femeie care este bântuită de viziuni șocante ale crimelor brutale. Pe măsură ce investigația avansează, ea descoperă că aceste viziuni sunt legate de un trecut întunecat și tulburător. Cu o abordare vizuală distinctă și o poveste plină de răsturnări de situație, „Malignant” este un must-see pentru fanii genului horror.

5. Antlers

„Antlers”, regizat de Scott Cooper și produs de Guillermo del Toro, este un film de groază bazat pe mituri și legende antice. Povestea se concentrează pe un profesor și pe un șerif care descoperă că un tânăr elev ascunde un secret întunecat și terifiant legat de o creatură mitică. Atmosfera sumbră și efectele vizuale impresionante contribuie la crearea unei experiențe cinematografice înfricoșătoare și captivante.

6. Last Night in Soho

„Last Night in Soho”, regizat de Edgar Wright, este un thriller psihologic cu elemente supranaturale. Filmul urmărește povestea unei tinere pasionate de modă care descoperă că poate călători în timp și trăi în pielea unei cântărețe din anii ’60. Pe măsură ce realitatea și fantezia se întrepătrund, tânăra se confruntă cu consecințe terifiante. Stilul vizual unic al lui Wright și povestea complexă fac din „Last Night in Soho” un film de neuitat.

7. Candyman (2021)

Deși lansat la sfârșitul lui 2021, „Candyman” a continuat să fie un titlu popular și în 2022. Regizat de Nia DaCosta și produs de Jordan Peele, acest film este o continuare spirituală a clasicului din 1992. Povestea se concentrează pe artistul vizual Anthony McCoy, care devine obsedat de legenda urbană a lui Candyman. Pe măsură ce începe să exploreze istoria personajului, el dezlănțuie o serie de evenimente terifiante. „Candyman” explorează teme sociale profunde, aducând în același timp o atmosferă de groază intensă.

8. The Forever Purge

„The Forever Purge” este al cincilea film din seria „The Purge”, continuând povestea despre o societate distopică unde toate crimele sunt legale pentru o noapte pe an. În acest capitol, regulile se schimbă, iar violența nu se oprește la răsăritul soarelui. Regizat de Everardo Gout, filmul explorează haosul și supraviețuirea într-o lume în care legile au fost abandonate. „The Forever Purge” oferă acțiune intensă și o atmosferă de groază care te va ține cu sufletul la gură.

9. Titane

„Titane”, regizat de Julia Ducournau, este un film de groază și thriller psihologic care a câștigat Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. Povestea neconvențională urmărește o femeie cu o plăcuță de titan în cap care este implicată într-o serie de evenimente violente și bizare. Filmul explorează teme de identitate, transformare și umanitate într-un mod profund și provocator. „Titane” este un film care îmbină groaza viscerală cu introspecția psihologică, oferind o experiență cinematografică unică.

10. The Medium

„The Medium”, regizat de Banjong Pisanthanakun, este un film de groază thailandez care explorează lumea spiritelor și a posesiunilor demonice. Povestea urmărește un documentar despre o familie dintr-un sat izolat din Thailanda, unde o femeie este posesoare de un spirit ancestral. Pe măsură ce documentarul progresează, lucrurile iau o întorsătură terifiantă. „The Medium” oferă o perspectivă înfricoșătoare asupra credințelor și ritualurilor locale, fiind un film care îți va da fiori.

Anul 2022 a fost unul prolific pentru genul horror, aducând pe marile ecrane și pe platformele de streaming o serie de filme care au reușit să sperie și să captiveze audiența. De la thrillere psihologice și povești supranaturale la mituri și legende, aceste filme oferă o varietate de experiențe înfricoșătoare care merită să fie vizionate în continuare în 2024. Așadar, pregătește-te pentru o seară de teroare, fă-ți popcornul și bucură-te de cele mai bune filme de groază ale anului 2022!

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *