Google Pixel 9 – Detalii neoficiale despre viitorul flagship

Se zvonește că Google Pixel 9 este în curs de pregătire, însă lansarea sa nu este așteptată foarte curând. Anul trecut, seria Pixel 8 a fost lansată în luna octombrie, iar acum, speculațiile privind familia Pixel 9 sunt din ce în ce mai numeroase. Cel mai intrigant zvon sugerează apariția a trei modele: Google Pixel 9, Pixel 9 Pro și Pixel 9 Pro XL.

Google Pixel 9 – Ce știm până acum

De-a lungul ultimilor ani, designul Pixel a rămas relativ constant, dar Pixel 9 pare să aducă un suflu nou. Conform randărilor neoficiale, Google pregătește modificări substanțiale în designul noilor modele.

Începând cu modelul standard Google Pixel 9, cea mai notabilă schimbare este la nivelul modulului camerei. În loc de bara care se întindea pe toată lățimea telefonului, noul modul foto se oprește înainte de marginile laterale, având colțuri rotunjite ce se integrează armonios în jurul lentilelor. Deși păstrează configurația cu două camere din spate, designul este mult mai elegant și modern.

La fel ca și competitorii săi, Samsung și Apple, Google a optat pentru margini laterale plate, renunțând la ecranul curbat. Ecranul Google Pixel 9 va avea o dimensiune de 6,03 inch, iar dimensiunile generale ale telefonului sunt de 152,8 mm x 71,9 mm x 8,5 mm.

Google Pixel 9 Pro – Evoluția gamei

Google Pixel 9 Pro va fi similar cu modelul standard, dar cu câteva diferențe esențiale, în special în ceea ce privește modulul de camere foto. Pixel 9 Pro va avea trei camere pe spate, oferind utilizatorilor mai multe opțiuni de captare a imaginii.

Dimensiunile sale vor fi asemănătoare cu ale modelului standard, însă ecranul va fi ușor mai mare, de 6,1 inch. Un detaliu interesant este prezența unui senzor de temperatură sub blițul LED, o caracteristică introdusă anul trecut pe Pixel 8 Pro, care își va face revenirea și pe Pixel 9 Pro.

Google Pixel 9 Pro XL – Cel mai mare din familie

Pe lângă Pixel 9 și Pixel 9 Pro, Google pregătește și un model de dimensiuni mai mari, Pixel 9 Pro XL. Inițial, se credea că acest model va fi denumit Pixel 9 Pro, dar acum știm că va purta titulatura de Pro XL.

Acest model va include cele trei camere și senzorul de temperatură prezente pe Pixel 9 Pro, dar va avea un ecran semnificativ mai mare, de 6,5 inch.

Toate modelele vor fi echipate cu procesorul Google Tensor G4, cea mai recentă generație de procesoare pentru Pixel. Deși inițial se spera ca G4 să fie construit pe un proces de 3 nm, s-a confirmat că va fi bazat pe Samsung Exynos 2400 de 4 nm, fără a fi un cip complet personalizat de Google.

Lansarea și disponibilitatea

Lansarea oficială este așteptată în luna octombrie, în linie cu calendarul lansărilor anterioare ale Google. Telefoanele vor veni cu Android 15 și există posibilitatea ca seria Pixel 9 să fie disponibilă oficial și în România, pentru prima dată.

Surse: Digital Trends și Mobile Direct

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *